sâmbătă, octombrie 31, 2009

Bruschette cu pui si parmezan

In ultima vreme am testat diferite variante de bruschette si recunosc ca mi-a placut la nebunie sa ma "joc" cu tot felul de ingrediente specifice bucatariei italiene, am facut chiar si bruschette dulci, cu smochine si ricotta. Azi insa ne ocupam de bruschettele cu pui si parmezan, preferatele mele.

De data asta mi se pare inutil sa dau cantitati fixe, va spun doar ca aveti nevoie de:

  • piept de pui
  • rosii
  • ulei de masline
  • usturoi
  • busuioc proaspat
  • parmezan
  • paine
Se dezoseaza pieptul de pui si se pune la fiert cu apa, sare si piper, pentru cca. o jumatate de ora. Rosiile se oparesc, se curata de pielite si seminte, apoi se taie marunt. Se pun intr-o tigaita cu putin ulei de masline, frunze de busuioc taiate marunt si usturoi pisat (dupa gust) si se lasa pe foc pana scade sosul.

Se prajeste painea pe ambele parti. Personal, prefer painea prajita pe tabla de la aragaz, mi se pare cu muuult mai buna decat cea facuta la toaster. Si usor arsa pe margini, mmm, minunata... Se lasa painea sa se raceasca putin, apoi se pun deasupra pieptul de pui taiat cubulete si amestecul de rosii si se presara cu parmezan ras.

Cam atat. Super simplu, super bun. Enjoy!

4 comentarii:

  1. Mmmm....delicios. Si mie imi place la bruschete mai mult painea prajita pe tabla de la aragaz, sau cum folosesc eu o tigaie cu fundul mai gros, insa o stropesc si cu cateva picaturi de ulei de masline.....o bunatate.

    RăspundețiȘtergere
  2. Grozava painea prajita pe tabla, stim noi ce stim ;)

    Cand fac bruschette simple cu rosii si eu stropesc painea cu putin ulei de masline, insa de data asta am pus deja ulei in sosul de rosii si am considerat ca nu mai e necesar.

    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Raluca, cand te gandesti la cheesecake, imagineaza-ti gustul de la pasca cu smantana de la noi. Cel putin asa e gustul in imaginatia mea...foarte similar cu ce facea mama mea la Pasti.
    Branza asta pe care americanii o numesc cream cheese e un fel de branza topita de la noi, doar ca nu e sarata, iar daca gasesti Philadelphia, atunci cumpara pt ca asta e exect ceea ce folosesc si americanii sa faca cheesecake.
    Poate ti se pare sarata, dar in momentul cand o combini cu oua, zahar si vanilie nu mai are gust sarat deloc.
    Mie personal nu imi place mascarpone, dar daca vrei, sunt convinsa ca se pot substitui. Intr-una din retetele mele de tiramisu de exemplu, scria ca daca nu ai mascarpone atunci poti folosi cream cheese si ceva smantana. Deci mare diferenta intre ele nu ar fi.
    La graham cracker crust nu e altceva decat biscuiti graham pulverizati. Daca tie iti place ca pesmetul rezultat din pulverizarea biscuitilor sa fie mai grunjos, atunci poti sa ii lasi mai putin pisati. Mie imi place o pulbere fina de exemplu. Poti folosi un robot de bucatarie sau ii poti pisa intr-o punga, cu un sucitor.
    Sper ca te-am lamurit si te pup.
    Deci cheesecake nu e altceva decat o branza topita asa-zisa nesarata combinata cu oua, zahar si esenta de vanilie. Cel putin din cate stiu eu.
    Intreaba-ma ce nu ai inteles.
    Te pup

    RăspundețiȘtergere
  4. uite aici un link cu o explicatie despre ce si cum se intampla cand faci un/o cheesecake.
    iti explica si de ce se poate crapa dupa coacere, etc. sper sa te lumineze mai departe si spor la treaba sau mai bine zis distractie placuta !
    http://www.kingarthurflour.com/blog/2008/09/15/ny-cheesecake-to-die-for/

    RăspundețiȘtergere