O prajiturica discreta si cuminte, dar surprinzator de buna. Se face rapid, cu ingrediente pe care le avem mereu la indemana si este gustoasa, hranitoare si foarte simpla, chiar si pentru cineva fara prea multa experienta culinara.
O putem savura ca atare sau dimineata, la micul dejun, langa o cana de ceai sau un pahar de iaurt.
Ingrediente
(masurati cantitatile cu o cana de 250 ml)
- o cana + 2 linguri pline cu faina
- o cana de ulei
- o cana de zahar
- 5 oua intregi
- 1/2 lingurita de sare
- un plic de zahar vanilinat
- o cana de nuca tocata nu foarte marunt
Mod de preparare. Intr-un bol batem bine cu mixerul ouale intregi + zaharul + zaharul vanilinat + sarea pana ce compozitia creste in volum si se face ca o smantana groasa. Adaugam treptat uleiul, mixam bine, apoi incorporam faina, lingura cu lingura, amestecand de jos in sus cu furculita. Turnam compozitia in tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt si repartizam deasupra bucatile de nuca.
Introducem tava in cuptorul preincalzit si lasam prajitura sa se coaca la foc moderat ~35-40 minute, pana trece testul scobitorii (introducem o scobitoare in prajitura, iar daca scobitoarea iese curata, atunci prajitura e coapta).
Arata excelent!
RăspundețiȘtergere@ sld: multumesc :)
RăspundețiȘtergere