Zilele trecute mi s-a facut o pofta grozava de negresa, asa ca am scotocit prin cutia cu retete a mamei in cautarea ..."mucenitzei" - da, reteta o am scrisa sub aceasta denumire, habar n-am cine si de ce a botezat-o astfel, pentru ca prajitura cu pricina e negresa toata ziua. Si ce negresa...sublima... De multe ori stau si ma intreb ce-mi place mai mult la ea: textura umeda si moale, gustul intens de cacao, pojghita cremoasa de deasupra sau bucatile de nuca crocanta raspandite prin tot blatul... Iar raspunsul vine de fiecare data invariabil: dupa ce am scos prajitura din cuptor si o las putin (cat mai putin :P) sa sa raceasca, imi tai 2-3 bucati mari (da' mari), pe care le devorez pe nerasuflate, fara sa-mi mai pese care-i blat, nuca sau glazura.
Ingrediente
- o cana plina cu bucati mari de nuca
Se inglobeaza in compozitie bucatile de nuca.
Compozitia se toarna in tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul preincalzit, la foc moderat, ~ 25-30 minute, pana trece testul scobitorii. Cand este aproape gata, se scoate tava din cuptor, se toarna peste blat crema de cacao ramasa si se intinde cu dosul unei linguri pe toata suprafata prajiturii, apoi se introduce din nou in cuptor si se mai coace ~ 10 minute, la foc mic. Se lasa sa se raceasca, apoi se taie patrate sau dreptunghiuri.
ce minunata mucenita ta!imi place ,aici deci vin sigur de vreau negresa!un paste plin de bucurie si pace launtrica!
RăspundețiȘtergereChiar ca super!!!
RăspundețiȘtergereSi daca ma gandesc bine, daca inlocuiesc cana de lapte cu lapte de soia, e de post toata ziua..
Multumim pentru reteta!
Sarbatori fericite!
Arata sublim!
RăspundețiȘtergere@ Alison, esti oricand binevenita la mine, numai sa m-anunti din timp cand vii, ca sa pregatesc un platou de mucenite special pentru tine ;)
RăspundețiȘtergereUn Paste fericit si binecuvantat!
@ m.t., noroc cu comentariul tau, altfel nu-mi dadeam seama ca am uitat sa trec ouale in lista ingredientelor, mea culpa! Deci chiar daca inlocuiesti laptele cu cel de soia, tot nu e de post :( Insa postul e aproape gata, deci de-acum poti face niste prajiturele pe cinste...poate chiar negresa mea :P
Sarbatori fericite si tie!
@ Goldielocks, multumesc!
Minunata prajitura, azi am facut-o si eu. Multumesc pentru reteta.
RăspundețiȘtergere@ Cristina, ma bucur ca ai incercat prajiturica si ca ti-a placut. Te mai astept cu drag pe la mine!
RăspundețiȘtergereEste o reteta excelenta, una din prajiturile mele preferate pe care am incercat-o si mi-a iesit foarte bine!
RăspundețiȘtergereOne big question: exista posibilitatea sa folosim drojdie uscata/proaspata in loc de praf de copt? Pana acum numai cu praf de copt am facut reteta, dar sunt curioasa daca iese si cu drojdie...
RăspundețiȘtergereMultumesc!