vineri, august 28, 2009

Budinca de mere

Un desert foarte lejer pentru oricand in timpul saptamanii.

Ingrediente

  • 1 kg de mere
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • scortisoara, zahar vanilat

Curatam merele si le taiem feliute; le punem intr-un castronel, iar peste ele presaram scortisoara. Frecam apoi galbenusurile cu zaharul...

...si adaugam faina + albusurile batute spuma.

Adaugam in compozitia obtinuta merele. Punem apoi totul intr-o forma unsa cu unt (eu am pus intr-o cratita mai mare) si tapetata cu hartie pentru copt (hartia o punem pe ambele parti – si pe fundul vasului, si pe peretii laterali, apoi o ungem din nou cu unt).

Dam la cuptor pentru 30-40 de minute.

O scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca, apoi o taiem ca pe tort :D. Simplu, nu-i asa? O reteta nu foarte laborioasa, va asigur insa ca gustul ei este unul deosebit. Va las acum, ma duc sa-mi mai tai o portie! :P.



3 comentarii:

  1. Buna !
    cuptorul trebuie sa fie incazit inainte ...la cate grade ai copt budinca?
    arata gustos ,tocmai de asta vreau sa ma pun pe treaba
    astept raspuns !!!
    o zi buna

    RăspundețiȘtergere
  2. @ Anonim: da, cuptorul trebuie sa fie incalzit in prealabil (cam 5-10 minute). Cel mai bine e sa pornesti cuptorul inainte de a adauga merele in compozitie, asa procedez eu.

    Eu nu am cuptor care indica temperatura, nu pot sa iti spun la cate grade am copt budinca. Am lasat cuptorul la foc moderat, adica butonul de la aragaz l-am potrivit undeva pe la mijloc, nici la minim, nici la maxim.

    Sper sa-ti fie de folos explicatiile mele si spor la bucatarit! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna!

    Am facut azi budinca si a iesit super super buna! Multumesc mult pt reteta! Eu am folosit mere rase pe razatoarea mare (avea cateva pungi puse in congelator), le-am lasat la scurs dupa ce s-au dezghetat si le-am mai stors odata si apoi am lasat la copt o ora. Si am mai pus si un plic de praf de copt.
    Super super buna a iesit!!!

    RăspundețiȘtergere