vineri, octombrie 02, 2009

Pui taranesc

Initial imi propusesem sa fac pui cu sos alb, dar cum unora li s-a facut pofta de "mancarica aia cu pui dat prin malai si cu marar pe deasupra", a trebuit sa ma declar invinsa si sa ma supun majoritatii. Asa ca am reluat, pentru a nu stiu cata oara, reteta de pui taranesc, o mancare de altfel foarte delicioasa, in stilul traditional atat de apreciat la mine in familie. Nu necesita cine stie ce pregatire, insa dureaza un pic mai mult pana se face la cuptor.

Pentru 3 portii avem nevoie de:

  • 3 pulpe de pui
  • 6 ardei grasi
  • 300 g rosii
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 50 g malai
  • 1 ou
  • 1 legatura marar
  • smantana (pentru servit)
  • ulei

Presaram pulpele de pui cu sare si piper, le trecem prin ou si malai si le prajim in ulei infierbantat, pana se rumenesc. Apoi punem pulpele pe servete de hartie si le lasam sa se scurga de grasime.

Intr-un vas dreptunghiular de yena punem ceapa taiata solzisori + ardeii taiati fasii + rondele de rosii + usturoiul tocat. Asezam pulpele de pui pe patul de legume si le presaram pe deasupra cu marar tocat marunt.

Stropim cu ulei (cam 100 de ml), turnam in vas si o cescuta de apa, apoi dam totul la cuptor (incins in prealabil), pentru aproximativ 1 1/2 h. Pulpele le mai intoarcem din cand in cand (ca sa se rumeneasca uniform) si le stropim cu sosul din tava.

Si cum altfel sa servim o mancarica taraneasca daca nu cu mamaliguta calda si multa, multa smantana ?! :)

Un comentariu:

  1. Arata foarte bine si cred ca a fost foarte bun ....il trec pe lista.Pup

    RăspundețiȘtergere