Vremea asta schimbatoare de toamna, cu zile caldute si insorite, sau dimpotriva, cu stropi de ploaie rece, mocaneasca, ce pare ca nu se mai termina, imi aduce aminte de scoala. N-o sa uit niciodata drumul de la scoala catre casa: ne adunam cu droaia, fete si baieti, si radeam, glumeam, stateam de vorba in nestire la coltul blocului sau adunam castane si frunze uscate pentru orele de lucru manual. Iar cand (in sfarsit!!!) ajungeam acasa ma astepta mama cu bratele deschise si cu o mancare buna cum numai ea stia sa faca. Dintre toate mancarurile cel mai mult imi placeau chiftelutele cu sos. Va scriu si voua reteta, asa cum am invatat de la mama.
- 600-700 g carne tocata mixta (vita + porc)
- 1 ceapa
- 2 felii de paine
- sare si piper
- 1 ou
- pesmet
- 1 varf de cutit de bicarbonat
- ulei pentru prajit
- 2 linguri pline cu bulion
- 3-4 linguri de faina
- 3/4 l apa fiarta
- 4-5 linguri de ulei
- 2 foi de dafin
- boabe de piper
Cam atat cu bucataritul pe ziua de azi. Nu-mi ramane decat sa va urez "pofta mare la chiftele" :)
MI-AI starnit o adevarata revolta a papilelor gustative cu reteta aceasta
RăspundețiȘtergere